ΠΡΟΣΟΧΗ

... ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο δεν αποτελούν απαραίτητα θέση ή άποψη δική μας, άλλα Πολιτών και Bloggers. Δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών σχετικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα, και ΟΧΙ μόνο......

I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«Τα πιο εύκολα λεφτά του κόσμου»



Οι Έλληνες είμαστε ναυτικός ή ηπειρωτικός λαός; 
 Παρόλο που δεν υπάρχει σημείο στη χώρα που να απέχει περισσότερα από 170 χλμ από ακτή,  ουδεμία σχέση με  ναυτοσύνη και ναυτική κουλτούρα έχουμε.
Με 170 χλμ ακτογραμμής δεν διαθέτουμε Μαρίνες οργανωμένες. Γιατί;  Μα διότι....
-Οι πολιτικοί μας, όταν κατασκευάζουν έργα και εγκρίνουν δημόσιες επενδύσεις, το κάνουν με γνώμονα τους αντισταθμιστικούς ψήφους που προσδοκούν.
-Το πελατειακό κράτος πάντα ρυθμίζει κατά τα συμφέροντά του την οικονομία.
-Τα μικρά νησιά  έχουν ελάχιστους ψήφους και εκλέγουν ελάχιστες μονοεδρικές στο κοινοβούλιο.  Δεν είναι υπό αυτή την έννοια το κατάλληλο πεδίο για επενδύσεις και έργα.
 υπερφορολόγηση  του κλάδου από την εκάστοτε κυβέρνηση,  αφού  ισχύει ως άποψη πως αυτοί που διαθέτουν σκάφος είναι όλοι τους μεγιστάνες του πλούτου.
 Το να φορολογείς όμως  βαριά και με τεκμήρια τους Έλληνες ακόμη και για μία βάρκα πέντε μέτρων που χρησιμεύει για ψάρεμα είναι σαν να φορολογείς τους Ελβετούς γιατί κάνουν σκι.
Είναι ίσως η ώρα να δούμε τα πράγματα όπως είναι και να προσπαθήσουμε να οργανωθούμε σε ότι η Θάλασσα και ο Ήλιος μας δίνει απλόχερα.  
Ίσως  το μικρό νησάκι  να μην δίνει πολούς  ψήφους. Σίγουρα όμως μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου και θέσεων εργασίας. 
Ας βάλουμε  επιτέλους πάνω απ' όλα  την πατρίδα και ΟΧΙ τους ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: