ΠΡΟΣΟΧΗ

... ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο δεν αποτελούν απαραίτητα θέση ή άποψη δική μας, άλλα Πολιτών και Bloggers. Δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών σχετικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα, και ΟΧΙ μόνο......

I am only responsible for what I say, NOT however responsible for what you understand

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Lagocephalus sceleratus

Θανατηφόρο λαγόψαρο εμφανίστηκε στο Κρητικό Πέλαγος [photos]


                     Το επικίνδυνο λαγόψαρο.
Το είδος του λαγόψαρου,  που εμφανίστηκε στα ελληνικά νερά, είναι επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία,  και  οι πληθυσμοί του αυξάνονται  στις περιοχές της Ιεράπετρας, του Μακρύ Γιαλού Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και των νήσων του Αιγαίου .
Το είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες).
Το ψάρι έχει σχήμα τορπίλης, έχει δυο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματός του, στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια, σαν ράμφος (σχετική φωτογραφία). Όλα τα είδη (περίπου 185) της συγκεκριμένης οικογένειας (Tetraodontidae) έχουν περίπου τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά και είναι τοξικά”.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν τα παραπάνω είδη θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Διεύθυνση Αλιείας κλπ).
Απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ


                                        ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Προς όλα τα μέλη και τους φίλους της σελίδας.
  Αλλάζει  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από σήμερα η σελίδα με τον τίτλο <<Σύλλογος Ερασιτεχνών  Ψαράδων  Νέας  Χώρας (Σ.Ε.Ψ.Ν.Χ)..>>
 Από σελίδα κοινού ενδιαφέροντος μετατρέπεται σε σελίδα με ενδιαφέροντα την θάλασσα, το ψάρεμα,  τα προβλήματα του συλλόγου και τις πιθανές λύσεις τους.
  Παρακαλούνται τα μέλη αλλά και οι φίλοι να προσέχουν την  θεματολογία ,τον σωστό  και ευπρεπή λόγο, τις φωτογραφίες και γενικά το επίπεδο της σελίδας.
  Επίσης , Δηλώσεις για συν διαχείριση  θα γίνουν δεκτές με την προϋπόθεση της γνώσης του αντικειμένου , για την αποφυγή λαθών και μπλοκαρίσματος της σελίδας.
   Προτάσεις για βελτίωση, αλλαγή, κλπ δεκτές.
          Εύχομαι σε όλους υγεία, Ούριους άνεμους και καλές ψαριές.